Laura's Blog
Interieurblog
april 18, 2017
1,272
Hout in je interieur

Hout in je interieur verveelt nooit. Dit natuurlijke materiaal zorgt voor leven en speelsheid in huis. Hout vind je in allerlei structuren, soorten en maten. Voor mijn bureau gebruikte ik berkentriplex. Deze vrij sterke en stootvaste houtsoort is goed te bewerken en heeft een mooi lichte kleur. De licht gebaste berk tref je aan in tuinen, parken en langs bosranden; een echte Nederlandse boom dus. Ook de lichte takken komen vaak terug in het interieur, hangend als rek voor je fijnste kledingstukken. De in het oog springende zaagsnede van de berk is prachtig en laat de vele lagen van het plaatmateriaal goed zien.

De platen liet ik precies op maat zagen, voegde daar deuvels en houtlijm aan toe en mijn bouwpakket was klaar voor gebruik. Een matte laag lak maakt het bureau waterafstotend en makkelijk schoon te maken. Ik geniet nog elke dag van deze zelfgemaakte beauty!

   

Plantenweelde
Mijn multifunctionele plantentafel heeft al op vele plaatsen in huis gestaan. Het metalen frame kocht ik tweedehands via Marktplaats en het oorspronkelijke glas liet ik achter bij de vorige eigenaar. Door de nieuwe lagen van geperst hout oogt de tafel nu stoer en industrieel, maar heeft tegelijk een subtiel uiterlijk. Het materiaal is stevig en watervast; ideaal voor als ik wat druppels water mors. De plantentafel nam ik mee in mijn laatste interieuradvies. Je creëert hoogte en diepte door planten op de tafel in verschillende hoogtes te zetten en boven de tafel is ruimte voor hangers.

Stoer aan de muur
De wandplanken in de woonkeuken zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als de plantentafel. Creatiever kan niet, want je bepaalt helemaal zelf het ontwerp. Horizontaal, verticaal en zelfs diagonaal is mogelijk. Het was even stoeien om ze aan de muur te krijgen, maar nu staan zelfs de zwaarste potten veilig. Je kunt ze overal in huis ophangen, als boekenplank of voor je mooiste accessoires.

Genoeg wooninspiratie voor jou om zelf aan de slag te gaan. Met de kleinste ingreep, creëer je een groots effect. Deel jij hier jouw creatieve interieurtips met hout?

Fotografie & tekst: Vivi Bolhuis | Bekijk alle foto’s via deze link

About the author

Vivi Bolhuis • Interieurstylist • Blogger • Workshops • Eigenaar van interieuradviesbureau ViaVief Interieuradvies in Groningen, Friesland en Drenthe • Groningen• info@viavief.nl

Geef een reactie