Laura's Blog
Interieurblog
juni 1, 2017
691
Binnenkijker: Astrid uit Rotterdam

­Op een zonnige donderdag mochten wij naar Rotterdam, om daar een bezoekje te brengen aan Astrid (40). Zij woont hier inmiddels al twaalf jaar samen met haar man Niels (39) en hun drie zoons Kaya (7), Jens (9) en Finn (13). Een erg gezellig mannenhuis dus!

Astrid studeerde grafisch vormgeven aan de kunstacademie. Hoewel ze niets meer doet met het grafische vak, is ze nog altijd creatief bezig. ’Zelf werk ik niet, daar hebben we bewust voor gekozen. Niels werkt bij Microsoft in Amsterdam, en omdat hij eerst veel op reis was wilden we een stabiele thuissituatie creëren voor de kinderen’.  Astrid en Niels kenden elkaar al best lang voordat ze samen kwamen. ‘Vroeger zaten we bij elkaar op school, hij vond mij toen al leuk maar dat wist ik niet.’ Op de middelbare school zijn we uiteindelijk samen gekomen.’

‘Onze zoons vinden het een fijne buurt en willen hier niet meer weg! Ook Niels en ik voelen ons hier thuis. We vinden het heerlijk om hierachter bij de Zevenhuizerplas te gaan wandelen of hardlopen met de hond.’ Hond Puk is niet hun enige huisdier, want ook kat Beer en hun twee konijnen maken het huis nog gezelliger. Kat Beer en hond Puk komen tijdens ons gesprek dan ook regelmatig een kijkje nemen. ‘We houden erg van dieren, hond Puk is een echt knuffeldier wat wij erg leuk vinden. En Beer is soms een beetje arrogant, maar wel heel lief…’.

Astrid is erg actief bezig met fotograferen, styling, interieur, Instagram en het schrijven van blogs wat ze erg leuk vindt om te doen. ‘Ik heb een keer een fotografie wedstrijd gewonnen, en bij zulk soort dingen vind ik het dan wel erg leuk om daar iets over op mijn blog te zetten. Schrijven vind ik heel leuk, maar het moet geen verplichting worden’.

Hun jongste zoon Kaya houdt erg van planten en is er regelmatig mee bezig. Astrid vertelt met een glimlach over de interesse die Kaya heeft voor planten. ‘Ik vind het grappig om te zien dat hij zo met de plantenwereld bezig is’. Ze gaan graag naar de moestuin die ze sinds kort hebben, en ook thuis staan veel planten en stekjes waar ze mee bezig zijn. Maar dat is niet het enige, in de tuin staat een kastanjeboom met een mooie betekenis. ‘De kastanjeboom heb ik gepoot toen ik zwanger was van de oudste. Als we verhuizen gaat die zeker mee!’.

Het huis is fijne plek met een mix van Urban, vintage en modern. Wat ons direct opviel was de fiets en de trolley die in de woonkamer staan, een mooie plek waar urban en vintage samenkomen. De fiets is mooi opgeknapt door Niels en is in gebruik door Astrid. Er zijn nog een aantal eyecatchers waaronder het daybed en de schommelstoel. ‘Ik ben nog altijd erg blij met het daybed, net als de schommelstoel die ik van Niels heb gekregen.’

We kregen een rondleiding door het huis en ook boven mochten we het interieur van Astrid bewonderen. De slaapkamers van de kinderen zijn allemaal warm, knus en vooral stoer ingericht zijn. ‘’Naarmate de kinderen ouder worden begint dit wat moeilijker te worden. Mijn jongste zoon is voetbalfan en wil het liefst zijn kamer vol hebben met Feyenoord spullen’.

Middelste zoon Jens heeft de grootste slaapkamer gekregen omdat hij bij de selectie danst. ‘Wij dachten dat het voor hem praktischer zou zijn om veel ruimte te hebben, zodat hij er lekker op los kan dansen.’ Oudste zoon Fin zit al op de middelbare school en is gek op skateboarden, dit is duidelijk te zien aan de skateboard collectie die aan de muur hangt.
Terwijl we achter Astrid aan de trap opliepen naar zolder, begon ze te vertellen over de derde verdieping. ‘Ons huis had deze verdieping eerst niet en is er later bij gekomen. ‘Wij zijn erg blij met deze ruimte, vooral met de hoeveelheid daglicht dat naar binnen komt.’


Waar wij ook blij van werden was de mooie, grote Paradijsvogelplant die naast het bed staat. Astrid vertelt ons dat het best een klus was om hem boven te krijgen. ‘Het was even lastig, maar ik wou hem heel graag hebben. Niels heeft hem uiteindelijk toch boven gekregen. ’In de slaapkamer zijn ook werkplekken waar Astrid en Niels onder het genot van een bakje koffie en het vele daglicht kunnen werken.


Welke hotspots je in Rotterdam moet bezoeken als je in de buurt bent? STEK winkel (een leuke stadstuinwinkel), Lola, KEET Rotterdam, Hay store, Susan Bijl en Witte de With (Museum moderne kunst) mag je zeker niet missen.

Fotografie: Angeline Dobber – Angeline Dobber Fotografie | Tekst: Eva Veenman en Vera Snip – Laura’s Advies | Wil je alle foto’s graag zien? Bekijk ze hier.

 

About the author

4 comments
Babette | StudioBabsie
juni 1, 2017

Wat een mooi huis, fijn & inspirerend interieur!

Raamdecoratie Deventer
juni 14, 2017

Leuk verhaal en wat een prachtige foto’s. En wat leuk die skateboarden aan de muur.

Vivian de Lange
juli 11, 2017

Leuk geschreven en die fiets trekt gelijk de aandacht. Maakt het interieur helemaal af!

Sara
augustus 3, 2017

Wat een leuk huis en de fixie (fiets) erg leuk. Ik ben nu wel verliefd op de hond 😀

Geef een antwoord