Laura's Blog
Interieurblog
februari 9, 2017
645
Binnenkijker: Carolien uit Arnhem

Bij binnenkomst worden onze neuzen geprikkeld door de geur van verse speculaastaart. Peppe en Muis, Carolien’s poezen, bekijken de situatie van een afstandje. Onder het genot van een warme kop thee begint fotografe Angeline met het schieten van de foto’s. Zo begint ook Carolien met trots te vertellen over haar leuke woning. 

    

Carolien – leerkracht voortgezet speciaal onderwijs, gedragsspecialist – liefde voor hout en handgemaakte producten – woont in een hoekwoning

Vier jaar geleden kocht Carolien (29) deze nieuwbouwwoning in Arnhem. Het is een mooie ruimte met open keuken, grote ramen en heerlijke lichtinval. ‘Stiekem houd ik meer van het karakteristieke van een oude woning. Wie weet heb ik daar ooit de mogelijkheid toe, dan zou ik kiezen voor een huisje waar mijn paard bij kan staan. Dit nieuwbouwplan gaf mij de kans vanuit een casco woning alles zelf te ontwerpen en bepalen, heerlijk!’

   

Oorspronkelijk komt Carolien uit een klein dorpje, wat zij nog altijd kan waarderen. Toch koos ze ervoor in Arnhem te gaan wonen, een centrale plek. Vanuit Arnhem kun je alle kanten op en er is altijd iets te doen.

Carolien is werkzaam als leerkracht op het voortgezet onderwijs voor jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking, ‘een fijne baan die me iedere dag weer de uitdaging en het plezier biedt dat ik zoek’. Naast haar werk gaat ze graag naar haar paard toe: ‘Al 19 jaar maak ik iedere zondag een rondje door het bos. Ik op Odilia, pap op de fiets. Lekker buiten zijn, daar geniet ik van.’

   

‘De liefde voor interieur is gegroeid toen ik bezig ging met mijn eigen woning, op Pinterest maakte ik moodboards met allerlei ideeën per ruimte’. Veel van deze ideeën zijn gerealiseerd in de woning zoals deze nu is.

Dat Carolien van handgemaakte spullen houdt is direct terug te zien in haar interieur. Haar woonstijl kun je omschrijven als natuurlijk, met vintage elementen en een vleugje Scandinavisch. Vooral op massiefhouten elementen is Carolien gek. Dat heeft ze écht van haar vader, die timmerman is.

Het hele huis heeft Carolien samen met haar vader gemaakt tot wat het nu is. Naast de totaalafwerking hebben zij ook een aantal meubels zelf gemaakt of gerestaureerd. Zo hebben zij voor de kast in haar slaapkamer, prachtige houten schuifdeuren gemaakt. En in de keuken staat een biedermeier buffetkast die ze samen hebben gerestaureerd. ‘Ik had een idee voor een kledingkast met staldeuren en ging daarmee naar mijn vader. We hebben toen deze deuren gemaakt van vloerplanken uit een oude boerderij. Ik ben daar zó blij mee! Het leuke is dat ze nergens te koop en helemaal uniek zijn.’

      

Carolien ontwerpt en maakt woonaccessoires, deze verkoopt zij via Facebook en Instagram onder de naam Thuiskomen. Stoere woonaccessoires van hout, leer en (spijker)stof.

Hierbij kun je denken aan kussens, massieve planken met leren grepen, houten wandhangers, slingers of vaasjes met leer. ‘Heerlijk om zo mijn creativiteit met anderen te kunnen delen. Het heeft bewust een kleine opzet en ik kan mijn passie voor interieur erin kwijt’.

   

Fotografie: Angeline Dobber | Tekst: Eva Veenman – Laura’s Advies | Meer foto’s bekijken van deze binnenkijker? Dan kan hier.

About the author

Laura Hindriks • 26 jaar • Interieurontwerper • Mama van 2 mini's • Houd van lekker eten en goede koffie

One comment
Marjo Vos.
februari 10, 2017

Superleuk Carolien. En complimenten voor de mooie foto s !!

Geef een antwoord