Laura's Blog
Interieurblog
april 16, 2017
578
Binnenkijker: Ruth uit Tilburg

In Tilburg ontmoeten we Ruth (42), die samen met Marc (46) en hun twee kinderen Holly (6) en Jonah (8) nu 7,5 jaar geniet van hun huidige woning. We mochten binnenkijken bij Ruth en in dit artikel lees je er meer over!

Ruth woont ruim 20 jaar in Tilburg en is opgegroeid in Oisterwijk. Ze volgde een studie Pedagogische Wetenschappen in Nijmegen en werkt momenteel als gedragswetenschapper binnen Jeugdzorg in Eindhoven. Haar man Marc komt uit Limburg en werkt als copywriter bij een communicatiebureau in Uden.

Het jaren 30 huis is erg ruim en heeft prachtige glas-in-lood ramen. De verschillende kleuren in het interieur brengen een vrolijke en rustgevende sfeer met zich mee. Er komt veel licht binnen en doordat het kleurgebruik op een subtiele manier is toegevoegd, is er een mooie balans tussen kleur, licht en rust.

   

‘’Toen we hier introkken hebben we nauwelijks iets hoeven doen aan het huis. Dat vonden we ook wel heel fijn want we houden niet van klussen. Stiekem hebben we beide ook twee linkerhanden, haha. De keukenfrontjes hebben we wel vernieuwd, net als het aanrechtblad van beton. Verder hebben we een aantal wanden gewit en behangen. Afgelopen jaar hebben we de vloer geschuurd en vervolgens afgewerkt met een transparante lak.  Dit zorgt voor een lichte en warme uitstraling. ‘’

‘’De keukenfronten zijn gemaakt van oude kaasplanken die we in Leerdam hebben gekocht. Een timmerman heeft de keuken ingemeten en de planken precies op maat gemaakt. De frontjes zijn in de loop der jaren wel wat kromgetrokken – deels afhankelijk van het weer – maar dat vinden we eigenlijk wel een speels gezicht.’’

De foto aan wand boven de bank heeft Marc zelf gemaakt in Californië. ‘’Wij vinden het erg mooi om zo’n grote, zelfgemaakte foto in huis te hebben hangen. Nadat we besloten hadden dat we de foto op canvas wilden laten afdrukken, hebben we de foto zo bewerkt dat hij goed in ons interieur past. ‘’

   

‘’Mede dankzij Instagram zie ik overal mooie plaatjes. Ik geniet ervan om een dag lekker te rommelen in huis, dingen te veranderen en te fotograferen. Instagram is voor mij een inspiratiebron en ik hoop dat anderen ook geïnspireerd worden door mijn foto’s.’’

   

De woonstijl van dit kleurrijke huis is te omschrijven als Scandinavisch, retro met vintage design. Veel meubels komen dan ook van verschillende kringloopwinkels en rommelmarkten.

   

Binnen de basis van het interieur hebben Marc en Ruth weloverwogen gekozen voor vintage design. Zoals de Eames eetkamerstoelen en een bank van de Deense ontwerper Illum Wikkelso. Ook Hay is favoriet, zoals de lounge chair en het witte bijzettafeltje naast de bank. Onlangs heeft de eettafel gezelschap gekregen van een groene Pastoe wire kruk. Maar ook een Ikea bankje van kurk en een gele kringloop stoel zijn daar te vinden. Toen Ruth het dubbele kinderbureautje voorbij zag komen op Instagram bij een kringloop vlakbij, is ze daarvoor snel in de auto gesprongen.

De zolder is een ruime plek met veel licht. Het leuke behangetje komt mooi uit in de ruimte en combineert mooi met het bed van steigerhout. ‘’ Het is fijn om zo’n plek in huis te hebben waar je je altijd kan terugtrekken en rustig kan werken of relaxen. Het is echt een multifunctionele ruimte.’’

   

‘’Ik ben opgegroeid met rommelmarkten en kringloopspullen. Mijn ouders hadden veel oude meubels en antieke kastjes in huis staan. Dat heb ik altijd heel leuk gevonden. Sinds ik op mezelf woon is mijn stijl wel wat veranderd. Van mijn brocante studentenkamer ben ik nu meer van Scandinavisch, retro en vintage design gaan houden. ’’De witte kast is daar nog een overblijfsel van. Tegenwoordig gevuld met boeken (en planten) en niet meer met brocante servies.   

De slaapkamer van Jonah is de enige kamer in huis met primaire kleuren. Het is een echte jongenskamer met de enorme auto op de muur. Deze is gemaakt door een graffiti artist, speciaal voor Jonah toen hij 2 jaar oud was. Jonah was er destijds erg van onder de indruk, vertelt Ruth. Het schilderij is een creatie van Jonah zelf en het bankje in Jonah’s slaapkamer komt van een rommelmarkt in Frankrijk.

‘’ Bij de kinderen in de slaapkamer staat, op wat Ikea aankopen na, niets nieuws. Ik kan daar dan ook helemaal losgaan met alle vintage spullen. Het kaptafeltje op Holly haar kamer vind ik echt prachtig, ik hou ervan om verschillende printjes en kleuren te mixen. Vooral op zo’n kinderkamer mag het allemaal lekker speels. Ik ben ook echt gek op Kawaii spulletjes, dat geeft net die knipoog in huis wat ons interieur nodig heeft.’’

   

Fotografie: Angeline Dobber – Angeline Dobber Fotografie | Tekst: Eva Veenman – Laura’s Advies | Meer foto’s vind je hier.

 

About the author

Laura Hindriks • 26 jaar • Interieurontwerper • Mama van 2 mini's • Houd van lekker eten en goede koffie

One comment
Karin
april 25, 2017

Wat een super gave foto op canvas en wat een groot papierformaat. Ik wil ook zo canvas foto in mijn woonkamer echt heel mooi!

Geef een antwoord