Laura's Blog
Interieurblog
augustus 29, 2017
1,598
Kantoorinrichting Laura’s Advies Arnhem

Yes! Het is zover: we kunnen ons nieuwe kantoor met jullie delen! Groei zorgt voor uitbereiding en vernieuwing, zo ook voor interieurontwerpstudio Laura’s Advies. Een perfect moment om van een gedeeld kantoor over te stappen naar een zelfstandige kantoorruimte. Een nieuwe stap waar wij erg blij mee zijn! Inmiddels is het interieur van ons kantoor af en kunnen we de binnenkijker van ons kantoor met jullie delen. Lees je mee?

Locatie
Een geschikte plek vinden was natuurlijk de eerste stap die we gezet hebben. Na het bekijken van verschillende opties kwamen we uit bij een mooi oud pand, niet ver van ons oude kantoor. Het kantoor bevindt zich op de tweede etage en heeft uitzicht op het Willemsplein, midden in de binnenstad, wat elke dag levendig is.

Daglicht is voor ons ontzettend belangrijk en het eerste waar we op hebben gelet bij het zoeken van een nieuwe ruimte. Ons nieuwe kantoor heeft twee grote ramen wat zorgt voor veel lichtinval, de hele dag door. Een ideale plek om lekker bezig te zijn met kleuren en materialen!

De foto’s in deze collage hebben wij niet van onszelf en zijn gemaakt door verschillende fotografen.

Sfeer
Voor de sfeer hebben we gekeken naar wat we prettig vinden om goed in te kunnen werken.  We zijn uitgekomen op een combinatie van natuurlijk, modern, rustig en fris. Natuurlijke materialen met rustige aardekleuren vormen de basis van de kantoorinrichting. Met deze bevindingen zijn we tot een passend geheel gekomen, die we vooraf hebben vast gelegd door middel van een moodboard.

Wat ons direct opviel was de donkerblauwe vloerbedekking die er nog in lag. We waren meteen met elkaar eens om te kiezen voor een nieuwe, lichtere vloer. Een mooie houtlook en het liefst in visgraatpatroon was onze wens. Dit past tenslotte perfect bij de stijl van het pand. Deze wens resulteerde in een keuze voor een visgraat vinyl vloer. Met de witte wanden en het mooie licht zorgt dit voor een rustige plek om te werken. Hoe fijn is dat?

Wensen
We hadden aardig wat wensen voor het kantoor. We wilden ruime werkplekken, afsluitbare bergkasten en een grote tafel om te lunchen, overleggen en afspraken te ontvangen. De bureaus en de tafel zijn beide wit, wat zorgt voor een prettige en rustige omgeving. Om de grote tafel heen staan verschillende stoelen met elk een eigen karakter en vormgeving, wat de strakheid doorbreekt en het net wat speelser maakt.  Door de mooie hoogte van de kasten kunnen we al onze stalen goed opbergen waardoor het kantoor opgeruimd blijft.  Ze zijn lichtgrijs zodat het wit niet overheerst, het geheel warmer oogt en er variatie is in kleurtinten.

Akoestiek
De akoestiek was nog niet goed genoeg toen al het meubilair stond. De ideale oplossing hiervoor zijn gordijnen, die we als showbanen naast de ramen hebben laten ophangen. De kleur van de gordijnen zijn warm licht grijs/bruin, wat mooi past binnen het geheel. Tegelijkertijd maakt het de ruimte net wat gezelliger en knusser.

IXXI Design
Om het wat levendiger te maken hebben we een mooie grote IXXI uitgezocht voor achter de grote tafel. De mooie afbeelding uit de beeldbank van IXXI hebben we gekozen vanwege de kleurstelling, die perfect past bij de sfeer die we van tevoren hadden bepaald.

Ook zie je het natuurlijke in de ruimte terug door het toepassen van een grote Monstera plant. De plant en pot, kochten we bij Plant & Meer in Arnhem, een nieuwe stadstuinwinkel in de binnenstad.

In de toekomst willen we nog een extra ruimte binnen de etage waar we zitten huren, zodat we daar kunnen bellen, overleg kunnen hebben of bezoek kunnen ontvangen. Inmiddels zitten we namelijk af en toe met vier dames op kantoor, wat iets aan de drukke kant is soms. In plaats van de lange lunchtafel komen op deze plek dan twee extra bureaus. Het kantoor is een hele fijne, lichte plek geworden waar we lekker kunnen werken. Iets waar we erg blij mee zijn!

Tekst: Vera Snip | Fotografie: Angeline Dobber Fotografie | Alle foto’s bekijk je hier

About the author

Laura Hindriks • 26 jaar • Interieurontwerper • Mama van 2 mini's • Houd van lekker eten en goede koffie

7 comments
Danielle
augustus 29, 2017

Wauw, wat is het mooi geworden zeg! Ik vind het ook echt bij je bedrijf passen. Heel veel werkplezier in jullie prachtige kantoor gewenst!

Mirjam Hart
augustus 30, 2017

Prachtige ruimte zeg! Ik snap wel waarom jij zo graag naar je werk gaat 🙂

Simone
augustus 31, 2017

Wat is het mooi geworden!!
Een kantoor waar je trots op mag zijn, en waar je met veel plezier zal werken.

ben menting
augustus 31, 2017

Mooi, sfeervol, fris, transparant. Proficiat!

Marga Salemink
september 28, 2017

Stijlvolle combinatie van rust, comfort en eigenheid.
Van harte gefeliciteerd met deze prachtige werkplek en sterk visitekaartje!

Helen en Felix Dupuis
september 29, 2017

Ziet er geweldig uit, vinden het heel knap wat je doet.
Je eigen kantoor en zo mooi ingericht, TOP
Ga zo door !!

Centaine
december 15, 2017

Wat ziet het er mooi uit! Lijkt mij inderdaad een heerlijke werkplek!

Geef een antwoord