Laura's Blog
Interieurblog
september 10, 2018
91
Tuin make-over

We wonen nu precies 1 jaar in ons huis. In mijn vorige blog schreef ik al dat we bezig zijn met onze voor- en achtertuin. De achtertuin is inmiddels zo goed als klaar! In dit artikel laat ik je het eindresultaat zien, inclusief voor- en na- foto’s.

Foto: Open Makelaars

Dit is hoe onze achtertuin eruitzag toen we dit huis gingen bezichtigen. Het was een oerwoud! Ook onze voortuin trouwens. Eén van de eerste dingen die we hebben gedaan toen we de sleutel hadden is snoeien, snoeien en nog meer snoeien. Het was gelijk een stuk lichter binnen!

Stefan vond het grint erg lelijk dus dat hebben we op den duur weg gehaald. Daar kwamen betonnen platen vandaan. Ook niet erg mooi maar beter dan het grint. Eruit bikken is voor ons te veel werk en dus laten we het zoals het is.

We wilden graag zonder al te veel geld uit te geven de tuin aanpakken. Dit omdat we niet verwachten dat we hier nog tien jaar gaan wonen, dus is het ons niet de investering waard om een tuinarchitect en hovenier in te schakelen. Daarnaast vinden we het ook erg leuk om zelf klusjes te doen thuis.

Van tevoren hebben we een plattegrondschetsje gemaakt voor de indeling van de achtertuin. In de basis bleef hetzelfde, door ander kleur- en materiaalgebruik wilden we de boel opfrissen. Ons idee was om het tuinhuisje weg te halen, dit hebben we dan ook vervolgens gedaan. Toen die weg was, en de containers ook, bleef er een nog grotere tuin over. De schuttingen hadden al aardig wat weeromstandigheden doorstaan en vervallen.

Ik wilde graag wat meer warmte in de grote tuin en heb de achterste schutting zwart geverfd. De rechter schutting wilde ik in een licht eiken kleur beitsen, maar dit viel 10x zo donker uit als op de pot stond. Het is erg lastig en veel werk om dit opnieuw te doen, zelfs die ene plank waar ik mee was begonnen, dus ik besloot om deze kleur te behouden. Donkerder dus dan de bedoeling was, maar het misstaat zeker niet. Het mooie van deze kleurcombinatie vind ik dat het warm is. Het kleurcontrast in combinatie met het groen van de planten vind ik erg mooi.

   

Door de hoogteverschillen wilden we omarmen en daarom hebben we achterin de tuin een verhoogde bak gemaakt. De bak hebben we vervolgens licht gebeitst, zwarte grond laten storten, planten uitgezocht bij de kweker en erin gezet. Dit geeft al zo’n groot verschil!

We hebben bijpassende meubels uitgezocht bij verschillende winkels en een Solero parasol besteld. Nog sfeervoller werd het toen de styling af was. Bij verjaardagen of andere feestjes kan ik de slingers van Suhka ophangen, wat het helemaal af maakt.

   
Het is een onwijs fijn plekje geworden om te werken, met kleine Salomé in de schaduw te zitten of met vrienden te barbecueën.  Uiteraard hebben we nog genoeg plannen voor de aankleding van de rest van de achtertuin. Dit doen we op ons gemak, we hebben geen haast. Erg leuk om mee bezig te zijn!

Fotografie: Angeline Dobber | Alle foto’s bekijken? Dat kan hier.

About the author

Laura Hindriks • 25 jaar • Interieurontwerper • Blogger • Eigenaar en oprichter van Laura's Advies

Geef een reactie