Laura's Blog
Interieurblog
februari 1, 2018
1,224
Make-over woonkamer

Een paar maanden geleden gaf ik je een update over de inrichting van mijn eigen huis. Inmiddels zijn we weer wat verder en hebben we allerlei klusjes gedaan in huis. Zo hebben we de babykamer afgemaakt en de woonkamer een make-over gegeven. In dit artikel laat ik je die zien!

In mijn vorige update zag je al een sneekpeek van onze woonkamer. Het gaf niet echt een overzicht van de woonkamer, omdat we nog geen tv-meubel hadden. Verhuisdozen functioneerden een hele tijd als tv-meubel omdat we nog niet echt wisten wat we met het meubel en de haard op deze wand wilden. Niet echt fotowaardig dus:) Ook was ik al een hele poos niet blij met de groene kleur die we op de wanden hadden. De groene kleur had ik voor de verbouwing bepaald, maar is donkerder uitgevallen dan ik had verwacht. De lichtinval is in de najaar alleen maar slechter geworden, waardoor de kleur alleen maar donkerder werd.


Tussen kerst en oud+nieuw hadden Stefan en ik allebei een week vrij en gingen we thuis lekker aan de klus. Zo hebben we een beslissing gemaakt over het tv-meubel en de openhaard. Omdat we voorlopig geen geld wilden uitgeven voor een maatwerk tv-meubel, wat we het liefst wilden, besloten we te gaan voor de Besta-serie van Ikea. We hebben 3 elementen van 2 kastjes naast elkaar laten ophangen door een klusjesman. Ik wil nog heel graag dat de koof van de haard wordt afgetimmerd tot op het meubel en eiken houten planken tussen deze koof en het tussenwandje naar de eetkamer. Ook willen we nog graag een (houten) plank over de volledige lengte van het meubel. Maar hier wachten we nog even mee tot het voorjaar. Laat eerst de baby maar komen:)


Voordat het meubel is opgehangen hebben we een lichtere groentint uitgezocht voor de wand erachter. Ook de overige wanden in de woonkamer hebben we voorzien van een fijn kleurtje; de wit-tint die ook in de eetkamer op de wanden zit. De kleuren op de muren hebben we zorgvuldig uitgezocht bij de gordijnen en de vloer. Het geheel is nu een stuk lichter in de woonkamer, waar ik heel erg blij mee ben! Ik houd echt 100% van veel daglicht, dat vind ik ook zo fijn aan mijn kantoorruimte. Het verlangen naar daglicht kan natuurlijk niet op tegen crappy-light-season in de winter, maar toch.

Ook hebben we verlichting uitgezocht voor de woonkamer, wat we ook wel een klusje vonden. We zijn best kieskeurig wat dat betreft en om dan iets te vinden wat we allebei mooi vinden.. maar het is gelukt. Boven het tv-meubel leek het ons allebei leuk om een hanglampje op te hangen, weer eens wat anders dan een tafellampje. Toen ik voor een klant van Laura’s Advies bij Carlos in Huis was, liep ik tegen dit leuke hanglampje aan van Normann Copenhagen. We zijn allebei super blij met deze aankoop! Het past erg goed bij de kleur op de muur én geeft erg mooi sfeerlicht.

Toen het tv-meubel hing en het lampje ook, hebben we een poster besteld bij Desenio. Ook hadden we nog een foto van ons samen liggen die we altijd al een keer wilden laten drukken om in huis te zetten. We hebben dit uiteindelijk op hout laten doen bij fotofabriek.nl in formaat 40×30 cm.

Achter de bank kozen we voor een vloerlamp van Directlampen.nl met een zwarte poot en een rotan kap. Eerst hadden we de kleine maat in huis, maar deze viel helemaal weg tegen ons hoge plafond. Nu hebben we de grotere maat staan en die past perfect. We vinden deze combi goed passen bij de sfeer en de kap geeft een leuke schaduwwerking als de lamp aan staat.


Voor de woonkamer staat nog op ons verlanglijstje een lichtere (grijze), minder pompeuze bank en een schuifdeur naar de gang. Ook zouden we graag een neutraler vloerkleed willen en een lekkere fauteuil om in neer te ploffen. Je moet wat te wensen overhouden, toch? Ik denk dat richting de zomer ons huis wel helemaal af is, haha. Dan kunnen we verder met de voor-en achtertuin!

Ben je trouwens benieuwd hoe de babykamer er nu uit ziet? Fotograaf Angeline kwam bij ons een zwangerschaps fotoshoot doen en legde ook het eindresultaat van de babykamer op camera vast. De reportage van deze fotoshoot kun je hier bekijken. Ook plaats ik zo nu en dan een foto van de babykamer op mijn Instagram-pagina.

Fotografie: Angeline Dobber | Gesponsorde producten: foto op hout, de vloerlamp en gordijnen.

About the author

Laura Hindriks • 26 jaar • Interieurontwerper • Mama van 2 mini's • Houd van lekker eten en goede koffie

4 comments
Kathelijne
februari 19, 2018

Ziet er heel mooi uit! Gaaf zo’n lang tv meubel!

Birgit van Knoppen
februari 20, 2018

Wat is het ontzettend mooi geworden!

Emma b
maart 16, 2018

Dat is een prachtige make-over geworden!

Jenneke de Zuidt
maart 26, 2018

Wat een mooie rustige inrichting!

Geef een antwoord