Laura's Blog
Interieurblog
augustus 2, 2019
1,576
Stoppen met Laura’s Advies

Ja, je leest het goed. Ik ga stoppen met mijn bedrijf Laura’s Advies! Misschien komt dit nieuws voor jou als donderslag bij heldere hemel. Voor mij niet en voor wie mij goed kent ook niet. Alle puzzelstukjes vallen op zijn plek, en daar is dit een gevolg van. Ik leg je graag uit waarom ik hiervoor gekozen heb, en wat voor moois mij te wachten staat!

Afgelopen jaar zijn er voor mij deuren opengegaan. En dat betekent dat er ook deuren mogen sluiten. Dat is in 1 zin hoe het is.  Een logisch gevolg van alle ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Hoe gek ook, maar dit voelt zó goed! Ga er maar even lekker voor zitten, want ik kan je dit niet in 1 alinea uitleggen. Ook al zou ik het willen, daarvoor waren de afgelopen 4 jaar te mooi.

Start Laura’s Advies
Ik ga in mijn verhaal even terug naar 17 januari 2015. Het moment waarop ik Laura’s Advies lanceerde tijdens een feestelijke borrel voor familie, vrienden en klanten bij café Caspar. Het startschot van iets moois, met een kriebel in mijn buik en al onze centen in dit avontuur. Zojuist scrolde ik op de Facebookbedrijfspagina van Laura’s Advies door alle berichten die ik gepost heb vanaf de lancering tot nu toe. Als ik terugdenk aan de startperiode en de achtereenvolgende jaren, was ik net zo gedreven als nu. Vol plannen en enthousiasme.

Na mijn afstuderen in het voorjaar van 2014 kwam het ondernemen op mijn pad. Hoewel doorstuderen tijdens mijn hele studie aan het Cibap op mijn planning stond, koos ik er uiteindelijk voor om mijn gevoel en dromen achterna te gaan. Een betere keuze heb ik niet kunnen maken naar mijn mening. Mijn omgeving dacht er wel eens anders over in die tijd maar ik liet mij niet van de wijs brengen. Ik had duidelijke doelen en veel ambities. En nog steeds.

Fulltime ondernemen
Dat mijn vaardigheden binnen het ondernemerschap zo snel resultaat boekte had zelfs ik niet verwacht. Na de lancering in januari 2015 had ik binnen 6 weken mijn eerste onbekende klant via mijn website. Na een maand of 4 ben ik gestopt met mijn pas gestarte studie Small Business & Retail Management aan het Saxion, die ik ernaast deed. Na vervolgens een maand of 3 parttime werken in een woonwinkel naast mijn bedrijf, nam ik de stap om er helemaal voor te gaan. Fulltime ondernemen. Focus is tenslotte de sleutel tot succes, daar geloof ik tot op de dag van vandaag heilig in.

Groei
In september 2015 nam ik mijn eerste stagiaire Eva aan. Toen nog in mijn kantoorruimte bij Ovvice, en 1,5 jaar later werd zij de eerste vaste medewerker. Toen nog in mijn kantoor aan het Willemsplein. Ik wilde bouwen aan een team, een einzelgänger ben ik niet.  Samenwerken met collega’s maakt mijn werkdag nóg leuker en de ontwerpen nóg beter.

Met een team om mij heen en steeds mooiere projecten, heb ik in die periode mijn ideale type klant gevonden. Dit vroeg om een verdiepingsslag in de branding van Laura’s Advies. Een nieuwe huisstijl volgde en nog meer focus in alle online en offline uitingen. Ik vloog als ondernemer en ontwerper, en nog steeds.

Varen op gevoel
Begin 2018 werd mijn dochtertje Salomé geboren. Ik riep heel hard dat er in mijn werk niet veel zou veranderen. Nou toch wel, zo bleek. Ik vond de verantwoordelijkheid voor personeel en die voor een klein mensje te veel. Ik wilde haar niet 5 dagen naar de opvang doen en fulltime werken, wat wel nodig is met een bedrijf van die omvang, dat voelde niet goed. Ik besloot om mijn team te gaan afbouwen en weer zelfstandig te werken aan projecten. Met collega ontwerpers om mij heen die, waar nodig, konden inspringen. Eind 2018 had ik mijn draai hierin helemaal gevonden en ook financieel ging het beter dan ooit.

In deze periode leerde ik Sicco kennen, van Ontwerpstudio VanderValk. Er was een klik en we raakten in gesprek over hoe we konden samenwerken. Sicco bood mij in januari van dit jaar een baan aan, waar ik niet naar opzoek was. Slechtere timing was er niet naar mijn idee. Zwanger van baby 2, een nieuwe weg ingeslagen met Laura’s Advies, net ons huis verkocht en nog geen nieuwe stek. Om aan te geven dat ik nooit lang nadenk over keuzes en dat ik vaar op mijn gevoel; 10 minuten na zijn telefoontje belde ik terug. Als ik grote of kleine beslissingen moet nemen, denk ik altijd; wat heb ik te verliezen? Die vraag heb ik mijzelf vaak gesteld in de afgelopen 4 jaar. Ik heb het aanbod aangenomen.

Vanaf begin 2019 werk ik onder de vleugels van Ontwerpstudio VanderValk. Samen met collega ontwerpers en dit is boven verwachting geweest. Inmiddels ben ik net bevallen van een zoontje Jefta en heb ik samen met Stefan een ander huis gekocht. Ik heb besloten mijn gevoel achterna te gaan en verder te gaan met de samenwerking. Waar we vaak hebben gedacht hoe slecht de timing is; er is geen betere timing als nu. Ik stop op het hoogtepunt van Laura’s Advies en ga voor een nieuwe kans.

DDAW
Sicco en ik (en ons team!) werken op dit moment aan het opzetten van een nieuw interieurbureau; Dutch Designers At Work. DDAW is een nieuw bedrijf waaronder een vast team interieurontwerpers samenwerkt met zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers. Ook verbinden zelfstandig professionals zich aan ons om het beste uit zichzelf te halen en uit het ambacht wat bij hen hoort. Vanuit ons nieuwe kantoor in Arnhem werken we aan projecten, ontvangen we opdrachtgevers en werken we samen met collega’s, die ieder hun eigen expertise hebben. DDAW is een bruisend concept waarin groeien op zakelijk en persoonlijk vlak centraal staat. We halen het beste uit elkaar en daarmee uit de projecten, om hiermee een totaalbeeld aan onze opdrachtgever te kunnen leveren.

The end of something new
Laura’s Advies verdwijnt en maakt plaats voor het vervolg van alle avonturen. Met dezelfde vrijheid, flexibiliteit en een soort gelijke verantwoordelijkheid start een nieuw hoofdstuk! Ik stop dus niet met ondernemen en ontwerpen maar ga met een vernieuwde vibe door waarmee ik al bezig was; werken voor ideale klanten aan prachtige projecten. Weer samen met collega’s en onder een nieuwe naam. Dankbaar ben ik voor deze mooie kans, die ik met beide handen aangrijp. Daarmee sluit ik een hoofdstuk af, kijk ik terug vol trots en stap ik op het ondernemende creatieve podium van DDAW. En daar heb ik heel veel zin in! To be continued. – www.ddaw.nl

About the author

Laura Hindriks • 26 jaar • Interieurontwerper • Mama van 2 mini's • Houd van lekker eten en goede koffie

3 comments
interieur ontwerper
augustus 5, 2019

Geweldig, ik vond het erg leuk om te lezen!

Roxanne van der Fluit
september 17, 2019

Laura,

Wat een ontzettend leuke uitdaging. Een gaaf team waar je in terecht komt. Ik hoop dat we nog eens contact gaan houden want ik wil graag blijven volgen wat voor een mooie dingen je gaat bereiken. Heel veel plezier en succes (ook thuis natuurlijk!).

Liefs Roxanne

Laura Hindriks
oktober 12, 2019

Bedankt Roxanne, houd me in de gaten!

Geef een reactie