Laura's Blog
Interieurblog
juni 22, 2016
119
Thuis in je eigen huis

Je thuis voelen in je eigen huis. Makkelijk gezegd maar niet bij iedereen realiteit. Het gevoel krijgen van een warm bad als je thuis komt. Geen onrust, maar rust en veiligheid. In dit artikel vertel ik je graag meer over hoe ik dit ervaar in mijn eigen huis en hoop ik je te inspireren om jouw plekje je eigen te maken. Een écht thuis.

Als kind ben ik vaak verhuisd. Al snel zo’n zeven keer als ik even vlug tel. Mijn verhuizingen als student nog niet meegerekend. Toen ben ik ook nog wel drie keer gewisseld van huis. Verhuizen is voor mij wel een ”dingetje” geworden. Mijn voornemen is dan ook om vanaf nu zelf zo min mogelijk te verhuizen.

Vanuit mijn studentenkamer ben ik een jaar of 4 geleden gaan samenwonen in een huurhuis. Vanuit de huurwoning gingen we op zoek naar een koophuis. Inmiddels woon ik sinds 3 jaar samen met mijn lieve man in een appartement in Arnhem. Dit voelt écht als mijn eerste thuis.

Thuis in je eigen huis

Wat maakt een huis een thuis? Ik denk dat het te maken heeft met verschillende factoren: het huis en de aankleding hiervan, de mensen die er wonen en de omgeving waar het huis staat.

Omgeving
Arnhem is voor mij een stad waar ik mij thuis voel. Omdat ik veel verhuisd ben toen ik jong was, zeg ik altijd dat ik oorspronkelijk uit Zwolle kom. Dit omdat ik daar in mijn jeugd het langst heb gewoond. Weliswaar in verschillende huizen, maar dat ter zijde. In Arnhem woon ik nu een jaar of 4. In deze stad hebben Stefan en ik samen een leven opgebouwd. En wat hebben we het hier naar ons zin! Hier wonen lieve vrienden, familie en kennissen. Ook heb ik hier mijn eigen bedrijf en inmiddels een hoop zakelijke contacten. Ja, Arnhem is voor mij een stad waar ik mij thuis voel. Een plek waar we ons hebben gesetteld.

Thuis in je eigen huis

Bewoners 
De mensen die in het huis wonen zijn misschien wel het allerbelangrijkst om je thuis te kunnen voelen. Elke dag doorbrengen met de mensen van wie je houdt. Met je man, kinderen of misschien wel alleen met de liefste huisdieren. Wij zijn vanuit ons appartement getrouwd, hebben hier geklust en kregen afgelopen jaren veel leuke bezoekjes van onze vrienden. Zonder deze herinneringen was mijn huis oersaai, hoe mooi ik mijn huis ook kan inrichten. Zonder fijn gezelschap is mijn huis geen thuis.

Thuis in je eigen huis

Interieur
De aankleding van een huis speelt voor veel mensen een rol bij het thuis voelen in je huis. De buitenkant van je huis, de voor-en achtertuin en binnen in huis. Wij hebben een appartement en hoeven ons geen zorgen te maken over een tuin. Hoewel dat ook wel eens jammer is, omdat je in de zomer niet buiten kunt zitten. Alles op z’n tijd, haha. Een interieur moet groeien, jezelf thuis voelen is niet meteen de dag nadat je verhuisd bent. Alles krijg zo langzamerhand een plekje, met name de styling. Toen wij ons huis in konden, zat er nog geen keuken in en het plaatsen duurde wel een paar weken. De meubels hebben wij stap voor stap aangeschaft, aan de hand van een interieurplan die wij hadden. In onze woonkamer zitten inmiddels boekenplanken, die wij zelf hebben gemaakt vorige zomer. Het heeft zo’n twee jaar geduurd, maar sinds een jaar heb ik echt het gevoel dat dit mijn thuis is. Het interieur draagt hier een groot deel in bij. Er is eenheid, rust en sfeer.

Thuis in je eigen huis

In mijn werk als interieurontwerper help ik mensen om van hun huis een thuis te maken. Samen met de klant ga ik op ontdekkingstocht. Mijn eigen smaak of stijl staat hierbij niet voorop, maar de wens en identiteit van de klant. Wat ik vroeger miste, wil ik geven aan mijn klant: hulp bij het realiseren van jouw thuis.

Thuis in je eigen huis   Thuis in je eigen huis

Stiekem was het best wel spannend om mijn verhaal te delen en dit artikel persoonlijk te maken. Tof dat je even de tijd neemt om mijn verhaal te lezen. Wat maakt voor jou dat je jezelf thuis voelt in huis?

Liefs, Laura

Vloerkleed: Zuiver | Transparante vaas: House Doctor | Schommelstoel: Vintagelab15 | Sierkussens: Trendhopper/Gamma | Bank: Trendhopper |  Kalender: DIY | Glazen stolp: Gamma | Zwarte slinger + banner: Enjoi Ooy | Kaartje ”Let’s Celebrate Together: Moodz Design | Papervase blauw: Pepe Heykoop | Blauwe vaas + plantjes en potten: Intratuin | Salontafeltjes: Woondock | Melkmeisje: Ixxi

About the author

Laura Hindriks • 25 jaar • Interieurontwerper • Blogger • Eigenaar en oprichter van Laura's Advies

3 comments
Jeannette van Luyck
juni 22, 2016

Leuk om te lezen Laura! Ik sluit me helemaal bij je aan?

Tamara
juni 22, 2016

Mooi persoonlijk blog, Laura. Herkenbaar ook 🙂

Jan-Willem van de Berg
juli 21, 2017

Wat een leuke blog! Complimenten voor je inrichting!

Geef een reactie