Laura's Blog
Interieurblog
december 4, 2017
980
Verhuizen, verbouwen en…

Het is alweer even geleden dat wij de sleutel kregen van ons nieuwe huis in Arnhem. Dat was op 3 juli, mijn verjaardag! Dubbel feest dus. In dit artikel neem ik je graag mee door fase 1 van onze verbouwing en laat ik je zien hoe ons huis er nu uit ziet!

Inmiddels heb ik alweer dik drieduizend volgers op Instagram, hoe leuk is dat! Hoewel het nooit mijn intentie is geweest om social influencer te worden, ben ik dat nu wel. Vorig jaar heb ik zelfs actief een jaar geblogd, samen met een team van vrijwilligers. Omdat ik merkte dat het mij vooral veel tijd kostte en te weinig opleverde, heb ik eerder dit jaar de keuze gemaakt om Laura’s Blog op een laag pitje te zetten. Mijn bedrijf Laura’s Advies draait namelijk als een malle, waar ik heel erg dankbaar voor ben. Dit bedrijf runnen vraagt al mijn aandacht en ik focus mij hiermee bewust op het maken van gave interieurontwerpen voor toffe opdrachtgevers.


Toekomst Laura’s Blog
Op dit platform zul je vanaf nu af en toe een artikel van mijzelf voorbij zien komen, omdat ik het leuk vind om te delen wat mij bezig houdt. Zo vind je hier bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen bij Laura’s Advies op kantoor en ook een kijkje bij bij thuis achter de voordeur zoals in dit artikel. Verder deel ik gewoon alleen maar dingen waar ik blij van wordt. Scherpe kaders hierin zijn er bewust niet. Omdat ondernemen vooral leuk moet zijn en ik over onderwerpen wil schrijven die dicht bij mij staan. Misschien hebben jullie wel suggesties in onderwerpen; wat zou je over of van mij willen weten bijvoorbeeld? Over welke onderwerpen wil jij van mij leren en zou ik jou verder kunnen helpen? Laat het gerust weten in een comment!


Verhuizen, verbouwen en…
Misschien had je het al meegekregen, ik ben zwanger! Met dit prachtige geheim gingen Stefan (mijn man) en ik op vakantie naar Italië afgelopen zomer. Inmiddels ben ik 30 weken in verwachting. Ik moest erg wennen aan het ”zwanger zijn”. Iedereen vroeg ernaar (met de beste bedoelingen) en voor mijn gevoel was ik soms niet meer Laura of interieurontwerper bij Laura’s Advies maar vooral zwanger. Ik moest echt wel een bepaalde knop omzetten en nu vind ik het vooral leuk. Dat komt ook omdat het natuurlijk nu steeds dichterbij komt, de eerste 20 weken was het ook voor mij nog wat onwerkelijk. Want ook al kozen wij bewust voor een gezin, je bent er nooit klaar voor denk ik.

 

Babykamer: commode – tweedehands | rotan stoel (vintage) – Mippies | Vloerkleed – Kinderkamerinstijl (niet meer verkrijgbaar) | Verschoonmandje – HolaBB | Hanglamp Vita Eos M – Fonq.nl

Ook zijn we lekker bezig met het inrichten van de babykamer. Over onze babykamer komt uiteraard een leuke blog online. Hier alvast een sneek peek van de babykamer. Ik ben nu al zo blij met het resultaat van het kamertje (ook al is ie nog verre van af)! En ja, wat iedereen tegen mij zei is ECHT waar; een kinderkamer voor jezelf inrichten is echt het áller leukste!


Fase 1 verbouwing
Begin juli kregen we de sleutel van ons nieuwe huis in Arnhem. Wat waren we blij! Een maand lang hebben we allerlei partijen over de vloer gehad om de basis goed in orde te maken. We hebben de stopcontacten omlaag laten brengen, de rookgasafvoer laten verplaatsen en een nieuwe stoppenkast + CV ketel aanbrengen. Met als kers op de taart alle wanden laten stucen én een houten visgraatvloer laten leggen. De vloer hebben we afgenomen bij Verhoeven Parket, een aanrader trouwens want hij ligt er prachtig in!

 
Ook hebben we zelf in deze maand (en ook zeker nog in de maanden erna) flink de handen uit de mouwen gestoken. Wat best pittig was, want echt fit was ik niet door mijn zwangerschap. Best lastig want niemand om ons heen wist nog van ons nieuws af. Er kwam dus veel op Stefan neer (en familie/vrienden waar mogelijk). Zo hebben we zelf twee halve tussenwandjes geplaatst, alle kozijnen geschilderd, laminaat gelegd in de slaapkamers, wanden voorgestreken en geschilderd + een nieuw plafond gemaakt in de slaapkamer boven.

 Inrichting
Omdat we flink wat geld hebben geïnvesteerd in ”stomme dingen”, die wel belangrijk zijn (en een waardevermeerdering voor het huis) hebben we de inrichting niet gelijk gedaan. Daar gaan we nu langzamerhand op over. We hebben allerlei ideeën hiervoor en werken van boven naar beneden. Dus eerst de slaapkamer boven helemaal inrichten, dan de babykamer, daarna de keuken, enzovoort, zodat we uiteindelijk in de kelder eindigen met het realiseren van de inrichting. Komende zomer is onze inrichting naar verwachting helemaal klaar! We kunnen zoals je begrijpt echt niet wachten tot het af is.

 
Gordijnen
Een aantal weken geleden hebben we onze gordijnen binnengekregen van InsideBlinds en laten ophangen door een klusjesman hier uit Arnhem. Omdat we allebei een drukke job hebben en het klussen wel aardig zat zijn, vonden we het wel zo fijn om dit te laten doen. We zijn echt ZO blij met de gordijnen! Uiteraard weet ik met mijn verstand dat gordijnen echt zoveel meer sfeer geven, maar als je het dan in je eigen huis hebt hangen, kan ik daar echt van genieten. Zeker nu de wintertijd is aangebroken. De groene kleur in de woonkamer stoort mij nu wel een beetje in combinatie met de gordijnen. Maar voor de winter is het wel een lekker warme kleur. Als we toe zijn aan de woonkamer, komt er een lichtere kleur op de wanden.


Tot zover deze blog voor nu. Nog een aantal weken en dan is het alweer kerst! Tussen kerst en oud&nieuw ga ik met verlof en zal ik naar verwachting wat meer tijd hebben om zo nu en dan een blog te schrijven. Geniet van deze maand; december!

 

* De gordijnen zijn gesponsord. Geen van alle overige producten die vermeld zijn in dit artikel zijn gesponsord. Fotografie in opdracht door Angeline Dobber.

 

About the author

Laura Hindriks • 26 jaar • Interieurontwerper • Mama van 2 mini's • Houd van lekker eten en goede koffie

5 comments
Asena
april 6, 2018

Ik verhuis binnenkort zelf ook en ben wat ideeën aan het opdoen. Jullie huis ziet er top uit!

Kim
augustus 3, 2018

Wat een onwijs mooi huis! Ziet er heel goed uit, bedankt voor het delen.

ShafraOVO
april 21, 2021

Ik ga zelf ook binnekort verhuizen, erg behulpzaam dit met wat ideeen. Top man!

julian
april 22, 2021

wauw! ziet er echt heel mooi uit! misschien wat tips voor mij?

Vincent Rondwijk
april 28, 2021

Wij zijn ook bezig met het verbouwen van onze woning. Het huis moet namelijk beter geïsoleerd zijn en daarnaast laten we een nieuwe rookgasafvoer plaatsen. Gelukkig hebben we een goede planning gemaakt en liggen we op schema. Hopelijk verloopt de rest van de verbouwing bij ons ook goed!

Geef een antwoord