Laura's Blog
Interieurblog
maart 31, 2017
1,958
Vier de lente met zelfgemaakte vaasjes

Ja, het is eindelijk lente! Bij lente horen een heleboel leuke dingen zoals langer licht, wijntjes op het terras, wakker worden door vogels die fluiten en natuurlijk een huis vol bloemen. Ik besloot aan de slag te gaan met een DIY: vaasjes van lege parfumflesjes!

Parfumflesjes heb je in alle soorten en maten. Eén ding hebben ze echter gemeen: ze hebben stuk voor stuk een prachtige vorm. Maar ik ben vast niet de enige die ze normaal gesproken gewoon weggooit als ze leeg zijn. Zonde, want met deze Do It Yourself (DIY) maak je er binnen 15 minuten een superleuk vaasje van!

Benodigdheden

  • Een of meerdere lege parfumflesjes
  • Een tangetje
  • Eventueel een stevige keukenschaar of mes
  • Bloemen

   

Stappenplan
Let op: parfumflesjes zijn van glas. Zorg er dus voor dat je voorzichtig te werk gaat.

STAP 1
Verwijder het dopje van de fles

STAP 2
Trek de spuitmond eraf, door met je ene hand het flesje stevig vast te houden en met de andere hand de spuitmond recht omhoog te trekken.

STAP 3
Gebruik een tang om de behuizing van de verstuiver van het flesje te trekken.

STAP 4
Gebruik een tang of een mes om de geplooide rand aan de onderrand van de verstuiver los te krijgen. Dit was bij sommige flesjes een fluitje van een cent en bij andere echt even een klusje.

STAP 5
Gebruik de tang en wat brute kracht om de verstuiver van het flesje te trekken. Bij mij werkte het beste om de verstuiver eerst rond te draaien met een tangetje, zodat je ook voelt of en hoe de verstuiver vast zit aan het glas.

STAP 6
Trek de verstuiver en het slangetje uit het flesje en spoel het flesje grondig om. (Bloemen houden niet zo van alcohol ;-))

Et voilà, je eigen unieke vaasje!

   

Wat is een vaas zonder bloemen?
Het enige wat je nu nog nodig hebt, zijn bloemen! Zelf bracht ik hiervoor een bezoekje aan de bloemist, maar uiteraard kun je ook bloemen uit eigen tuin gebruiken. Binnenkort zullen ook door het hele land de pluktuinen weer opengaan. Kijk hier waar er bij jou in de buurt een pluktuin is.

Ik kwam pas aan het einde van de dag bij de bloemist en dus waren de meeste losse snijbloemen al verkocht of opgeborgen. De eigenaar vroeg mij even mee te lopen naar de kelder van de bloemenzaak. Ik dacht nog heel even: uh, help? Maar beneden gekomen, kwam ik een waar bloemenwalhalla.

Daar stelde ik samen met de bloemist een mooi boeketje samen, met voldoende bloemen die in losse vaasjes kunnen. Ik combineerde wit gipskruid en frisgroene sneeuwbal met diverse bloemen in witte en roze tinten.

Styling
Nu komt het leukste onderdeel, je interieur stylen met deze parfumvaasjes. Zelf ging aan de slag in de slaapkamer. Maar ik zie ze ook al helemaal voor me op de paasontbijttafel, gegroepeerd midden op tafel of bij ieders bord een lief klein vaasje. Ik ben heel benieuwd waar jij ze neer zou zetten.

Denk je na het lezen van deze DIY, mij te veel gedoe zo’n parfumflesje. Loop dan eens een rondje door je huis om te zien wat voor bestaande items je als originele vaas zou kunnen gebruiken. Die lege sapfles die je eigenlijk naar de glasbak wilde brengen is toch ook een prachtige vaas voor een fris lenteboeket? Of wat dacht je van een lege spaghettipot? Een kan? Een gieter?

   

Geniet van de lente!

Fotografie & tekst: Veerle Verhoeven | Meer inspirerende beelden zien? Check onze Pinterest-pagina!

About the author

Veerle Verhoeven * Front-end developer * Peutermoeder * Interieurliefhebber * Blogger * Marktplaats- en kringloopfan * Dol op DIYs * NikonD60 * Alleen eigen fotografie

Geef een reactie