Laura's Blog
Interieurblog
juli 18, 2016
1,373
DIY: viltenbolletjes + touw = FEESTJE!

Eindelijk vakantie! Dat betekent een heel stuk meer vrijheid en geen deadlines of tentamenstress. Heerlijk! Wat vakantie ook betekent is tijd voor een DIY! Een hele leuke DIY, al zeg ik het zelf! Zin om een beetje creatief te zijn? Het kost maximaal een half uurtje van je tijd en het resultaat mag er zeker zijn.

Op Etsy kwam ik een superleuke slinger tegen. Verkrijgbaar in honderden verschillende kleurcombinaties. Hoe leuk, om dit zelf te maken! Wat heb je nodig?

  • Viltenbolletjes (de Viltshop)
  • Katoenbol (Action)
  • Naald

Het leukste aan een DIY (Do It Yourself) vind ik dat je er je eigen draai aan kunt geven. Zo koos ik in dit geval voor viltenbolletjes in de kleuren, ecru, antraciet, mint en mosterd. Je bent vrij om zelf te kiezen welke kleuren jij mooi vindt. Ik sta te popelen om er eentje te maken met roze erin.

DIY: viltenbolletjes slinger

De bolletjes zijn ongeveer 2 centimeter groot. Ze zijn subtiel en gezellig. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een formaatje groter. Deze zijn dan 2,5 centimeter bij de webshop waar ik ze kocht. Alleen hebben ze daar nog niet heel veel kleuren in. Deze balletjes zijn perfect om het eens uit te proberen.

De ecru, mint en mosterd gebruikte ik ieder 5 keer, de kleur antraciet 4 keer. Dit omdat de antraciet vrij donker is en ik de slinger graag wat lichter wilde houden. Deze DIY kan worden verstaan onder een supersnelle DIY. Het is super eenvoudig en het resultaat is nog hartstikke leuk ook!

Stap 1
Kies het aantal viltenballetjes en bepaal de volgorde.
TIP! Wissel donkere kleuren af met lichte kleuren zodat elke kleur nog beter tot zijn recht komt.

DIY: viltenbolletjes slinger

Stap 2
Rijg alle bolletjes met een naald aan de draad (katoenbol). Let nog niet op de afstand, maar zorg dat ze in het juiste kleurenpatroon aan de draad komen.
TIP! Let op dat de naald precies door het midden van het bolletje gaat. Op deze manier komt hij mooi aan de draad te zitten.

DIY: viltenbolletjes slinger

Stap 3
Alle bolletjes aan de draad geregen? Wacht met het afknippen van de draad! Schuif eerst alle bolletjes door, met de gewenste afstand (circa 5 centimeter tussen elk bolletje). Houd aan het begin en het einde een ruim stuk draad over (circa 10/15 centimeter).

DIY: viltenbolletjes slinger

Door afstand over te houden kan er nog met de bolletjes geschoven worden wanneer hij op de juiste plek hangt. Komt de slinger na een tijdje ergens anders te hangen? Geen probleem! Wanneer het einde en begin lang genoeg is kunnen de bolletjes zo in de juiste positie geschoven worden.

KLAAR!
Tijd om de viltenbolletjes slinger om te hangen. Kies een leuk plekje, decoreer, stijl en hang hem op. Binnenkort een feestje? Zeker weten dat jij de leukste versiering hebt!

DIY: viltenbolletjes slinger

Lieefs,

 

About the author

Interior blogger | only own photography | nikon D5200 | iPhone 6 | dutch | graduated interior designer/stylist | student communication | blog Mevrouw Blond | info.mevrouwblond@gmail.com

One comment
Femke
augustus 1, 2016

Tof idee! Eigenlijk heel simpel, maar het eindresultaat mag er zijn 🙂

Geef een reactie