Laura's Blog
Interieurblog
Een kijkje achter de schermen bij: Jolanda van DOT Hair

Tijdens een inspirerende netwerkavond ontmoet ik Jolanda Lagerweij (34) voor het eerst in haar studio. Wat een leuk mens. Een haarstyliste met de nodige dosis humor maar ook zeker iemand met wie je een goed gesprek mee kunt voeren. Samen met fotograaf Angeline mocht ik bij Jolanda langskomen om in de haarstudio een kijkje achter de schermen te nemen. In dit artikel alles over DOT Hair, lees je mee?

Het was een van die dagen in die drie weken dat het alleen maar regende. Troosteloos vond ik het. Net herfst. We kwamen aan en stapten een heerlijke lichte studio binnen. Van buiten zou je niet verwachten dat het pand zo groot is. En in de haarstudio is het absoluut geen herfst, daar is gewoon altijd zomer. Mede mogelijk gemaakt door de grote dakkoepel achterin en de glazen pui aan de voorkant. Oja, en vergeet die frisse kleurtjes niet.

   

Wanneer we aan de klets raken vertelt Jolanda vol trots over DOT. Een kapsalon noemen we het niet, want een traditionele kapperszaak is DOT absoluut niet. ‘’Ik word zo blij van mooi haar maken, het voelt niet als werk. Het is heerlijk om mensen met de beste versie van zichzelf de deur uit te laten gaan.’’

DOT is een haarstudio waar je persoonlijk wordt benaderd, waar je haar mooi wordt gemaakt en verzorgd. Maar ook een plek waar je schaamteloos nog even kunt blijven plakken voor een praatje of met een kop thee je laptop nog even open wilt doen.

   
Vier en een half jaar geleden liep Jolanda na een show van Kevin Murphy langs de haarsalon van een kapper in het Modekwartier van Antwerpen. Toen ze deze zaak zag was ze was eigenlijk direct verkocht. ‘’Het beeld van met z’n tienen op een rij mensen knippen sprak me absoluut niet aan. Toen ik die salon in Antwerpen zag, wilde ik dit ook.’’ Zo gezegd zo gedaan, twee dagen begon Jolanda met haar bedrijfsplan. Geen traditionele kapper moest het worden, maar een inspirerende haarstudio.


Jolanda heeft voor de start van haar eigen bedrijf altijd voor topkappers gewerkt in de regio, als freelancer voor fotoshoots en modeshows. Naast het werk in de haarstudio werkt Jolanda nog steeds als freelancer voor shoots en shows. Bij DOT gaat het om een pure en natuurlijke uitstraling van het haar.
   
‘’Bij fashionshoots gaat het om allesbehalve puur, deze tegenstelling vind ik een erg leuke combi. Tijdens deze opdrachten blijf ik dicht bij mezelf, dikke plamuurlagen passen niet echt bij me dus dat doe ik dan ook meestal niet. Ik doe alleen dingen waar ik achter sta, concepten waar ik niks mee heb, daar werk ik ook niet aan mee.’’

Naast kapper en stylist is Jolanda een ondernemer in hart en nieren. Anderhalf jaar na de start van DOT heeft Jolanda Ingrid aangenomen en Lotte is er als stagiaire vanaf het eerste uur al bij. ‘’Ik geloof in samenwerken met andere (Arnhemse) ondernemers maar ook met collega’s. Toen ik startte was het idee om de eerste drie jaar alleen te blijven werken in de studio maar DOT groeide sneller dan verwacht. Ik vind het heerlijk om onder de mensen te zijn en het team dat ik om me heen heb aan te sturen.’’
   

Hond Pluk was de charmeur van de ochtend. Want oh, wat een lieffie is dat! Heerlijk rustig en helemaal gewend aan volk over de vloer. En fotogeniek, want voor een foto gaat Pluk echt zitten.

Een poosje geleden heb ik mijn eigen coupe laten knippen door Jolanda. Een heerlijk moment om lekker te kletsen en tijd voor jezelf te nemen. Ik ben vanaf nu een trouwe klant! Ben je nieuwsgierig naar de haarstudio in real life? Waai dan eens langs of maak een afspraak, een dikke aanrader!| dothair.nl

Fotografie: Angeline Dobber | Tekst: Laura Hindriks | Meer foto’s bekijken? Check ze hier.

About the author

Laura Hindriks • 26 jaar • Interieurontwerper • Mama van 2 mini's • Houd van lekker eten en goede koffie

One comment
Unique
augustus 15, 2017

Wat een gaaf interieur zeg! En zo ruimtelijk ook. Ergens heeft het ook wel iets mediteraans vind ik. I love the floor! Is dit toevallig een gietvloer? Ook wel handing qua hygiene in een kapsalon denk ik zo. Bedankt voor het meekijken!

Geef een antwoord