Laura's Blog
Interieurblog
Eigen Apeldoorn

Vorige week kreeg ik bij Eigen al een warm onthaal van Pluto, de hond van Herriëtte. Eigen zit sinds 2 jaar aan de Korenstraat in Apeldoorn en verkoopt kleding en woonaccessoires. Sinds juni vorig jaar heeft Eigen ook een lunchroom/café met een prachtige binnentuin. Dat verwacht je niet midden in de stad! Dat is dus echt een verrassing.

Eigen ApeldoornHerriëtte en Petra zijn de eigenaren van Eigen. Alle kleding en producten van Eigen moeten eerlijk zijn. Dat wil zeggen: dat Eigen ervoor zorgt dat ze weten waar hun producten vandaan komen en waar het wordt gemaakt. Petra heeft een groot gevoel voor rechtvaardigheid en eerlijke producten en heeft Herriëtte hier ook mee ‘besmet’. Ze zijn momenteel zelfs bezig met een Eigen lijn!

Eigen Apeldoorn   Eigen ApeldoornEigen ApeldoornDaarnaast organiseren ze ook verschillende activiteiten. Zo was er afgelopen week een documentaire avond over de minder mooie kanten van de mode-industrie. Met als doel ook anderen de ogen te openen hoe belangrijk het is om duurzaam en bewust te leven.

Eigen Apeldoorn   Eigen Apeldoorn

In de lunchroom/café, met kok Jesse, worden lokale producten gebruikt van bedrijven uit de directe omgeving. Dit zijn kwaliteitsproducten en er is een goede klik met de makers. Want dat is ook belangrijk. Verder maken ze alles zelf, wat meer werk is, maar wel extra lekker.

Zelf ben ik een enorme fan van de trifle, wat bestaat uit gezouten karamel, chocolade en koek! Ze hebben smoothies en verse sappen die je zelf kunt samenstellen met de ingrediënten naar jouw keuze. Hier gebruiken ze natuurlijk ook eerlijke producten voor, want dit hoort bij Eigen.

Eigen Apeldoorn   Eigen Apeldoorn
Eigen ApeldoornAls de zon maar een beetje schijnt kun je heerlijk in de binnentuin zitten, die zelfs een officiële trouwlocatie is. Hoe romantisch!

Eigen Apeldoorn   Eigen ApeldoornEigen ApeldoornEigen is een lifystylewinkel met een bijzonder Eigen verhaal! Ben je in de buurt? Vergeet zeker niet even rond te kijken! Meer foto’s spotten van deze leuke winkel? Bekijk alle foto’s op onze Pinterest-pagina.

Tekst & Fotografie: Angeline Dobber

About the author

Geef een antwoord