Laura's Blog
Interieurblog
WortelWoods Apeldoorn

Dat Joost een interieurfreak is, wist iedereen. Uit zijn obsessie voor interieur is een aantal jaar geleden een winkelconcept ontstaan: WortelWoods. Een woonwinkel, gevestigd in Apeldoorn, waar het ambacht voorop staat. Daarnaast zijn de handgemaakte producten voornamelijk vervaardigd uit afvalmateriaal en grotendeels met producten uit de regio. Hoe tof is dat?

Woonwinkel met Hollands Ambacht

WortelWoods Apeldoorn

Tijdens mijn afstudeerstage bij Eijerkamp in Zutphen leerde ik Joost van Wortel kennen, inmiddels de eigenaar van WortelWoods. Hij was toen één van de twee storemanagers binnen Eijerkamp Zutphen. Ruim twee jaar na mijn afstuderen ontmoet ik Joost weer; nu beiden als ondernemer en lekker aan de slag.

WortelWoods Apeldoorn   WortelWoods Apeldoorn

WortelWoods biedt een mooie mix van handgemaakte producten (op maat) en ingekochte moderne collecties aan. WortelWoods is dan ook een woonwinkel en meubelmaker in één. De materialen die worden gebruikt bij het maken van meubels, komen grotendeels uit de regio. Zo komt bijvoorbeeld het meeste hout uit Kroondomein Het Loo in Apeldoorn. Ook wordt er gebruik gemaakt van afvalmateriaal, wat soms wel 100 jaar oud is.

WortelWoods ApeldoornWortelWoods Apeldoorn   WortelWoods Apeldoorn

Alles wat niet zelf wordt gemaakt zijn producten van merken zoals Zuiver, HK-Living, Lichtlab en Present time. Samen met zijn vrouw heeft Joost deze aanvullende collecties zorgvuldig uitgezocht. Naast Joost en zijn vrouw werkt er ook Mark met veel enthousiasme bij WortelWoods. Met veel overgave maakt en/of ontwerp hij samen met Joost de mooiste meubels voor jou op maat.

WortelWoods Apeldoorn   WortelWoods ApeldoornWortelWoods Apeldoorn

Heb jij een stoer interieur of ben je dol op betaalbare merken zoals Zuiver? Dan móet je even langs bij WortelWoods als je in de buurt bent. Een aanrader!

Meer foto’s bekijken van WortelWoods? Check onze Pinterest-pagina!

Fotografie: Angeline Dobber Fotografie
Tekst: Laura Hindriks

About the author

Laura Hindriks • 26 jaar • Interieurontwerper • Mama van 2 mini's • Houd van lekker eten en goede koffie

Geef een antwoord