Laura's Blog
Interieurblog
februari 17, 2017
2,107
Groen je de slaapkamer

Groene vingers, heb ik eerlijk gezegd nooit echt gehad. Het lukte mij zelfs om een vetplantje dood te krijgen. Maar ik begin plantjes steeds leuker te vinden, zo leuk zelfs dat ik iedereen groen aanbeveel. Zelfs in de slaapkamer!

Klein groen
Alles wat groot is begon ooit klein, zeggen ze. Behalve deze mini cactussen, de naam zegt het al ‘mini’, ze blijven zoals ze nu zijn. Juist enorm schattig en handig! Je geeft ze eens per twee weken een klein scheutje water en ze je kunt ze overal kwijt. Leuk voor op je nachtkastje, onder een glazen stolp of zoals hier op een plankje boven het bed. Wel uitkijken als je ze oppakt, sommige zijn erg prikkelbaar. (Als je snapt wat ik bedoel, hihi.)

Groen met een bloem
Een plantje laat je heel eenvoudig hangen door middel van een leuke macramé. Bijvoorbeeld op Pinterest vind je hele eenvoudige DIY en maak je in een handomdraai je eigen variant. Niet zo handig aangelegd? Je kunt ze ook kopen bij diverse tuincentra of bijvoorbeeld bij Xenos. Hier zit vaak al een potje bij, maar je kunt ook enkel een macramé kopen. Ik koos voor de DIY-optie en maakte hem zelf.

Zorg wel dat je al een potje hebt en hem daar omheen knoopt, dan weet je zeker dat het past. Een haakje in het plafond en er hangt groen in de kamer! Dit leuke plantje hoeft ook maar een keer per twee weken water. Extra leuk: er zit een klein, superschattig bloemetje in. Het andere plantje stopte ik in een gezellig potje. Nu heeft het gezichtje tenminste haar in de vorm van een kalanchoë.

Groen, groener, groenst
Dan is er nog een Magic Bells, mijn schattige bambino plantje en een luchtplantje terug te vinden in mijn slaapkamer. De Magic Bells is een wat grotere vetplant en hoeft ook maar eens in de twee weken water. (Zó handig!) Door de frisgroene klokjes krijg je direct het lentegevoel. Hetzelfde frisgroen komt terug in het luchtplantje. Hier hoef je helemaal niets aan te doen, behalve af en toe even afspoelen.

En dan tot slot mijn schattige bambino plantje. Ik heb er (nog) maar één, maar dit is toch wel het meest cutie plantje wat ik ooit heb gehad. Niet te veel water geven, anders verdrinkt hij. Sinds kort ben ik erachter dat Intratuin nog heel veel verschillende soorten bambino plantjes heeft. Tijd om de collectie uit te breiden?

Heb jij groene vingers of helemaal niet? En wat vind jij van groen in de slaapkamer, kan best toch? Ik zou nog wel heel erg graag een pilea willen.

Lieefs,

About the author

Interior blogger | only own photography | nikon D5200 | iPhone 6 | dutch | graduated interior designer/stylist | student communication | blog Mevrouw Blond | info.mevrouwblond@gmail.com

Geef een reactie