Laura's Blog
Interieurblog
april 18, 2017
2,544
Hout in je interieur

Hout in je interieur verveelt nooit. Dit natuurlijke materiaal zorgt voor leven en speelsheid in huis. Hout vind je in allerlei structuren, soorten en maten. Voor mijn bureau gebruikte ik berkentriplex. Deze vrij sterke en stootvaste houtsoort is goed te bewerken en heeft een mooi lichte kleur.

De licht gebaste berk tref je aan in tuinen, parken en langs bosranden; een echte Nederlandse boom dus. Ook de lichte takken komen vaak terug in het interieur, hangend als rek voor je fijnste kledingstukken. De in het oog springende zaagsnede van de berk is prachtig en laat de vele lagen van het plaatmateriaal goed zien.

De platen liet ik precies op maat zagen, voegde daar deuvels en houtlijm aan toe en mijn bouwpakket was klaar voor gebruik. Een matte laag lak maakt het bureau waterafstotend en makkelijk schoon te maken. Ik geniet nog elke dag van deze zelfgemaakte beauty!

   

Plantenweelde
Mijn multifunctionele plantentafel heeft al op vele plaatsen in huis gestaan. Het metalen frame kocht ik tweedehands via Marktplaats en het oorspronkelijke glas liet ik achter bij de vorige eigenaar. Door de nieuwe lagen van geperst hout oogt de tafel nu stoer en industrieel, maar heeft tegelijk een subtiel uiterlijk. Het materiaal is stevig en watervast; ideaal voor als ik wat druppels water mors. De plantentafel nam ik mee in mijn laatste interieuradvies. Je creëert hoogte en diepte door planten op de tafel in verschillende hoogtes te zetten en boven de tafel is ruimte voor hangers.

Stoer aan de muur
De wandplanken in de woonkeuken zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als de plantentafel. Creatiever kan niet, want je bepaalt helemaal zelf het ontwerp. Horizontaal, verticaal en zelfs diagonaal is mogelijk. Het was even stoeien om ze aan de muur te krijgen, maar nu staan zelfs de zwaarste potten veilig. Je kunt ze overal in huis ophangen, als boekenplank of voor je mooiste accessoires.

Genoeg wooninspiratie voor jou om zelf aan de slag te gaan. Met de kleinste ingreep, creëer je een groots effect. Deel jij hier jouw creatieve interieurtips met hout?

Fotografie & tekst: Vivi Bolhuis | Bekijk alle foto’s via deze link

About the author

Vivi Bolhuis • Interieurstylist • Blogger • Workshops • Eigenaar van interieuradviesbureau ViaVief Interieuradvies in Groningen, Friesland en Drenthe • Groningen• info@viavief.nl

6 comments
Vanbeekwonen
mei 4, 2017

Echt hout laten zien zorgt voor een stoer, maar ook landelijk gevoel.. Vele toepassingen zijn mogelijk en is qua kleur als snel goed! Annemieke

Vivi Bolhuis
mei 29, 2017

Beste Annemieke,
Dankjewel voor je reactie. Dat klopt inderdaad. Fijn materiaal hè?
Hartelijke groet, Vivi

julia
mei 19, 2017

Onwijs leuke wandplanken. Zou ook super leuk zijn in een kantoortje. super creatieve ideeen ook. Hoe kom je er bij? Zoek je op pinterest naar inspiratie of vind je de inspiratie in winkels?

Vivi Bolhuis
mei 29, 2017

Beste Julia,
Dankjewel voor je berichtje en je compliment. Ja, mijn motto is inspiratie is overal! 😄De was planken zag ik ergens in een winkel, ik maakte er foto’s van en ben toen naar de houthandel gegaan met een ontwerp. De planken werden op maat gezaagd en ik hoefde ze alleen nog aan elkaar en aan de muur te bevestigen. Ze zijn geworden zoals ik hoopte! Hartelijke groet Vivi

sarah
mei 26, 2017

Zijn de houten planken ergens te koop? of zijn deze zelf gemaakt?

Vivi Bolhuis
mei 29, 2017

Beste Sarah,
Leuk, je nieuwsgierige vraag, dank daarvoor! De planken in onze keuken liet ik op maat zagen bij een houthandel. Daarna bevestigde ik ze zelf aan elkaar en aan de muur. Heel stevig!
Hartelijke groet, Vivi Bolhuis

Geef een reactie