Laura's Blog
Interieurblog
Sfeer in de badkamer

Een badkamer mét bad, houten vloeren, glas in lood, oude deuren en een open haard! En ons droomhuis heeft  karakteristieke, oude elementen. Maar wij wonen niet in ons ultieme droomhuis zoals jullie misschien al in eerdere artikelen van mij hebben kunnen lezen.In Friesland staan genoeg van deze pareltjes, zoals deze. Wel vaak in kleine dorpjes en wij zijn er niet zo zeker van dat we daar op onze plek zijn. Althans, nu nog niet. Dus voor nu wonen we heel fijn in ons prettige huis in Sneek.

   

Uitdaging
De uitdaging is wel om van dit relatief eenvoudige huis iets te maken waarin we ons goed voelen en wat ons blijft inspireren. Het verschil met toen we dit huis kochten is enorm. Ik begrijp soms nog niet hoe we door het saaie interieur heen hebben kunnen kijken, want het straalde echt helemaal niets uit. Maar wat een verschil kunnen je eigen spullen, een beetje creativiteit en veranderdrang in een woning maken.


De grootste verandering hebben we doorgevoerd met het leggen van de underlayment vloer beneden. Daar schreef ik eerder dit artikel over. Dat heeft zo’n andere sfeer gegeven en we zijn er nog elke dag heel blij mee. Verder creëer ik vooral met kleurgebruik, meubels, planten en accessoires een stijl waarin wij ons allebei heel goed voelen.

   

Ondergeschoven kindje
Wat ik wel merk is dat de meeste liefde in de benedenverdieping gaat zitten omdat we daar simpelweg de meeste tijd doorbrengen! Op de tweede plek komt de slaapkamer, maar de rest wordt nog wel eens vergeten. Bijvoorbeeld de zolder. Die was tot voor kort min of meer nog precies zoals de oude bewoners deze hebben achtergelaten met dezelfde lelijke vloerbedekking. Gelukkig hebben we het laminaat van beneden bewaard en heeft mijn vriend de zolder een kleine update kunnen geven door dat laminaat over de vloerbedekking heen te leggen. Groot verschil voor een ruimte waar we toch niet vaak zijn.

Badkamer
Dan de badkamer. Niet erg groot, maar ook niet super klein. Niet helemaal onze smaak, maar ook niet vreselijk lelijk. Een wastafel, toilet en doucheruimte zijn vaste items in deze badkamer en er staat een standaard badkamermeubel voor de handdoeken en beautyartikelen. Toch wel handig, niet echt mooi. Omdat we binnen nu en een jaar of vijf zeker nog willen verhuizen, steken we niet al teveel geld in grote projecten. Dus proberen we de minder mooie elementen gewoon te verbloemen!

Gelukkig is het meeste in de badkamer wit en de vloer antraciet, dus de basis is goed genoeg om er met andere items sfeer in te kunnen brengen. Om niet elke ochtend in een saaie badkamer je dag te starten heb ik geprobeerd om deze sfeer te realiseren met natuurlijke materialen. Hout, leer en groen en een zachte kleur voor de handdoeken komen terug in de ruimte.
Ik laat je het verschil zien tussen de badkamer als deze helemaal leeg is en wat het aankleden ervan doet met de sfeer. Een groot verschil al zeg ik het zelf!

Naast de wastafel staat een houten ladder. Daar kun je je handdoek vanaf plukken als je onder de douche vandaan komt.
Boven de wastafel staan mooie, oude apothekerspotten en er ligt een stuk zeep in een mooie vergrijsde kleur. Onder de wastafel staan cactussen die goed tegen het vochtige klimaat kunnen en geen verzorging nodig hebben. Heel makkelijk! Op de grond staat de mand van House Doctor die we gebruiken als wasmand en cadeau kregen van een bevriend stel.

In het badkamermeubel heb ik de zachtroze handdoeken van Walra liggen en mandjes van o.a. bamboe en zeegras voor de kleine rommeltjes. Achter gesloten deuren staan alle felgekleurde en minde mooie items! Om het deurtje te openen heb ik een leertje bevestigd wat ook net weer wat sfeervoller oogt dan een gewoon knopje. Bovenop staat een medicijndoos van HEMA.

We hebben een buitendeur in de badkamer naar een balkonnetje en die deur heeft heel lelijk glas. Wel zorgt het voor extra licht en dat is altijd fijn, dus heb ik er een bamboe gordijn voor gehangen. Nu zie je de deur niet zo goed meer en geeft het gordijn ook weer extra sfeer!

Al met al ben ik tevreden met ons badkamertje en past het sfeertje goed bij de rest van het huis. Zo blijkt maar weer dat je van niets toch echt iets kan maken als je daar je best voor doet!

Fotografie & tekst: Brigitte Hoogkamp | Meer foto’s vind je hier

About the author

Brigitte Hoogkamp, 29 jaar, is werkzaam als dansdocent en danser. Daarnaast heeft ze een enorme passie voor interieur en alles wat daarmee te maken heeft! In zowel haar werk als daarbuiten is creativiteit haar belangrijkste drijfveer! De passie voor interieur is ca. 3 jaar geleden ontstaan toen zij samen met haar vriend een huis in Sneek kocht. Sindsdien is er geen dag dat Brigitte niet druk is met haar interieur. Ze vindt het heerlijk om inspiratie op te doen via woonmagazines en woonprogramma’s en is lichtelijk verslaafd aan Instagram. Maar het liefst is ze zelf bezig in huis. Ze probeert met een mooie, rustige basis en stoere elementen het beste uit haar woning te halen en op een zo origineel mogelijke manier die sfeer in het hele huis terug te laten komen.

Geef een reactie