Laura's Blog
Interieurblog
april 18, 2017
2,539
Tuinstoel Sophie

Goodlooking, sterk en een traktatie voor je billen. Tuinstoel Sophie! Het klinkt in eerste instantie alsof ik het hier heb over het nieuwste fitnessapparaat of over een aantrekkelijke masseur heb die je eens goed onder handen neemt. Maar nee, ik heb het hier over de tuinstoelen van Hartman! Met de zomer in aantocht vond ik het hoog tijd om onze tuin op te fleuren, waarover in deze blog meer!

De Sophie tuinstoelen in dit geval. Hartman kennen sommige van jullie misschien wel van de groene en witte tuinstoelen die jullie vroeger ongetwijfeld thuis, bij de buren of bij opa en oma hadden staan. Ook Hartman gaat met de tijd mee, wat tuinstoel Sophie bewijst. Verkrijgbaar in 2 uitvoeringen en in verschillenden kleuren.

Sophie Studio of Sophie Element
De stoelen lijken erg op elkaar. Daarentegen is onderstel anders. Het onderstel van de Element stoel is rechthoekig en het onderstel van de Studio stoel is meer één geheel met het zitgedeelte. Voor onze tuin heb ik voor de Sophie Studio gekozen omdat ik de zitting een mooie overgang vind ten opzichte van het onderstel. De witte kleur past bij de sfeer die ik in de tuin wil neerzetten en combineert goed met de meubels die we al hebben. De basis is hierdoor naturel en geeft me de ruimte om alle kanten op te gaan qua aankleding.

In onze tuin
Toen ik de stoelen binnenkreeg heb ik ze meteen in elkaar gezet en buiten een plaatsje gegeven. Dat in elkaar zetten was trouwens een fluitje van een cent. Ook niet onbelangrijk! De zon ging schijnen, de temperaturen gingen omhoog en het mooie weer introduceerde de lente definitief, wat voor mij een mooie kans was om ook meteen in deze stoelen neer te strijken. En wát zitten ze fijn!

Tot nu toe stonden er twee lage fauteuils en komt er elke zomer een allegaartje aan oude en nieuwe, niet zo comfortabele stoelen in de tuin te staan. Maar nu mijn buikje steeds ronder wordt i.v.m. de uk die steeds groter wordt, is comfortabel zitten een stuk belangrijker geworden. De Sophie stoelen komen dus als geroepen!! Ik heb er een hele middag in doorgebracht, heerlijk met mijn benen op de andere stoel. Geen houten kont, steun in je rug en ideaal met de armleuningen als je een tijdschrift of boek wil lezen.

Perfect styling materiaal
De stoelen zijn niet zwaar en laten zich dus makkelijk verplaatsen door de tuin. En door de looks perfect om je tuin leuk stylen. Ik kon het dus ook niet laten om verschillende hoekjes te creëren met de tuinstoelen.

Ik zette de twee stoelen in eerste instantie bij de houtkachel. Met een vuurtje kun je daar op frisse avonden met een vachtje en een dekentje nog lekker even buiten de dag doornemen.

Nu het in de schaduw nog niet zo aangenaam is, is het ook heel fijn om in de warmte bij de grijze muur te gaan zitten. De zon doet hier volop haar werk en de ruimte voelt als verlengstuk van de woonkamer met de openslaande tuindeuren. Ook een heerlijk plekje om te lezen terwijl er iemand ligt te soezen in de warmte op het tuinbed. Die maakte ik van twee grote pallets met dikke bankkussens erop. Een ideale plek om een dutje te doen!

Aan tafel passen de stoelen ook perfect! Hier vind je o.a. de hoogte van de stoel, voor onze ronde buitentafel is deze helemaal prima. Lekker om in de ochtend je ontbijtje te nuttigen of wat werk te verrichten op je laptop!

En als we de andere zitmeubels tevoorschijn halen creëer je een gezellige drukte. Leuk voor als ik deze zomer mijn 30e verjaardag ga vieren! (touch,haha!) Heeft het een nachtje (of meer) geregend dan neem je de stoelen even af voor de laatste druppels, maar het meeste regenwater is al weggelopen via de gaatjes in het zitvlak. Ideaal! Met deze mooie stoelen kan je alle kanten op. Ze passen in elke tuin, in elke stijl en bovenal zitten ze geweldig!

Fotografie & tekst: Brigitte Hoogkamp | Bekijk alle foto’s hier 

About the author

Brigitte Hoogkamp, 29 jaar, is werkzaam als dansdocent en danser. Daarnaast heeft ze een enorme passie voor interieur en alles wat daarmee te maken heeft! In zowel haar werk als daarbuiten is creativiteit haar belangrijkste drijfveer! De passie voor interieur is ca. 3 jaar geleden ontstaan toen zij samen met haar vriend een huis in Sneek kocht. Sindsdien is er geen dag dat Brigitte niet druk is met haar interieur. Ze vindt het heerlijk om inspiratie op te doen via woonmagazines en woonprogramma’s en is lichtelijk verslaafd aan Instagram. Maar het liefst is ze zelf bezig in huis. Ze probeert met een mooie, rustige basis en stoere elementen het beste uit haar woning te halen en op een zo origineel mogelijke manier die sfeer in het hele huis terug te laten komen.

Geef een reactie